Jeff Speakman

Jeff Speakman is geboren in Chicago (Illinois). Hij begon op zeer jonge leeftijd aan atletiek. Hij bracht veel tijd door als gymnast tijdens de schoolperiode en als springplankduiker tijdens de schoolvakanties. Jeff’s talent als duiker kende een hoogtepunt tijdens zijn hogere studies, waar hij talrijke records vestigde en werd uitgeroepen als All American zonder begeleiding van een coach.


Hij vertrokt elke morgen om 5u30 naar het zwembad om te trainen. Dit zorgde voor de nodige discipline om uit te blinken in zijn sport.

Aan de Missouri Southern State University behaalde Jeff zijn diploma in psychologie met specialisatie in biologie. Tijdens zijn jaren aan de universiteit behaalde hij zijn zwarte gordel in Goju-Ryu karate onder toeziend oog van de legendarische meester Lou Angel in 1980.

Op aanraden van meester Lou Angel vertrok Jeff richting Los Angeles om zich te verdiepen in het American Kenpo Karate onder leiding van Ed Parker.

 

Uiteindelijk wordt hij uitgenodigd door Mister Ed Parker, om samen met drie andere kenpoka’s, in zijn woning (Pasadena, California) deel uit te maken van zijn laatste groep protégés. Gelijktijdig begon hij acteerlessen te volgen met dezelfde gekende toewijding. Na vijf jaar van workshops, audities en bijrollen, krijgt Jeff Speakman zijn eerste hoofdrol in een film van Paramount Pictures onder de naam The Perfect Weapon.

 

Heden heeft Jeff Speakman in 10 films gespeeld als Perfect Weapon (Paramount), Street Knight (Warner Bros.), The Expert (MGM) en Escape from Atlantis (Universal). In drie van deze films was hij ook reeds producer. Volgens de website www.martial-arts-network.com werd Jeff uitgeroepen tot meest populaire krijgskunstenaar. Op de tweede plaats staat Bruce Lee en op de derde plaats staat Chuck Norris. Verder is Jeff een gecertifeerde Defensive Tactics Instructor (DTI) voor het Amerikaanse Ministerie van Justitie, geeft les aan de personeelsleden van DEA, FBI, Homeland Security en Department of State. Ook werd Jeff opgenomen in the Black Belt Hall of Fame, the World Martial Arts Hall of Fame en de Masters Hall of Fame.

 

Momenteel verblijft Jeff in Las Vegas (Nevada) waar hij ‘s werelds grootste Kenpo organisatie leidt en waar het World Training Center gevestigd is. Ondertussen zijn er diverse scholen die het Jeff Spreakman's Kenpo Karate 5.0 aanleren en dit in 20 verschillende landen.