Jeff Speakman’s Kenpo 5.0

American Kenpo versie 5.0 is de doorontwikkeling van de laatste generatie van het Kenpo zoals dat ontwikkeld werd door wijlen grootmeester Ed Parker en door deze direct werd overgebracht aan Ed Parker's protegé Jeff Speakman. De belangrijkste ontwikkeling is de toevoeging van het grondgevecht dat tot dan toe géén deel uitmaakte van het Kenpo curriculum. Kenpo 5.0 biedt dus de mogelijkheid je te wapenen tegen vechters met dit soort vaardigheden op de straat. Door toch binnen de modellen en denkwijzen te blijven die het Kenpo biedt, zijn we er in geslaagd met een systeem te komen dat het beste van deze twee werelden combineert en daarmee de studenten voorzien van mogelijkheden om zichzelf te wapenen tegen deze zeer realistische situaties.
Dit systeem geeft ons de mogelijkheid de weg te volgen van de 'ware' Krijgskunstenaar en daarmee hogere plateaus te bereiken van individuele prestaties, te streven naar perfectie en daarmee de groep als een geheel te versterken...

Jeff Speakman

Jeff Speakman is geboren in Chicago (Illinois). Hij begon op zeer jonge leeftijd aan atletiek. Hij bracht veel tijd door als gymnast tijdens de schoolperiode en als springplankduiker tijdens de schoolvakanties. Jeff’s talent als duiker kende een hoogtepunt tijdens zijn hogere studies, waar hij talrijke records vestigde en werd uitgeroepen als All American zonder begeleiding van een coach.
Hij vertrokt elke morgen om 5u30 naar het zwembad om te trainen. Dit zorgde voor de nodige discipline om uit te blinken in zijn sport.

Aan de Missouri Southern State University behaalde Jeff zijn diploma in psychologie met specialisatie in biologie. Tijdens zijn jaren aan de universiteit behaalde hij zijn zwarte gordel in Goju-Ryu karate onder toeziend oog van de legendarische meester Lou Angel in 1980.
Op aanraden van meester Lou Angel vertrok Jeff richting Los Angeles om zich te verdiepen in het American Kenpo Karate onder leiding van Ed Parker.
Uiteindelijk wordt hij uitgenodigd door Mister Ed Parker, om samen met drie andere kenpoka’s, in zijn woning (Pasadena, California) deel uit te maken van zijn laatste groep protégés. Gelijktijdig begon hij acteerlessen te volgen met dezelfde gekende toewijding. Na vijf jaar van workshops, audities en bijrollen, krijgt Jeff Speakman zijn eerste hoofdrol in een film van Paramount Pictures onder de naam The Perfect Weapon.
 


 

Heden heeft Jeff Speakman in 10 films gespeeld als Perfect Weapon (Paramount), Street Knight (Warner Bros.), The Expert (MGM) en Escape from Atlantis (Universal). In drie van deze films was hij ook reeds producer. Volgens de website www.martial-arts-network.com werd Jeff uitgeroepen tot meest populaire krijgskunstenaar. Op de tweede plaats staat Bruce Lee en op de derde plaats staat Chuck Norris. Verder is Jeff een gecertifeerde Defensive Tactics Instructor (DTI) voor het Amerikaanse Ministerie van Justitie, geeft les aan de personeelsleden van DEA, FBI, Homeland Security en Department of State. Ook werd Jeff opgenomen in the Black Belt Hall of Fame, the World Martial Arts Hall of Fame en de Masters Hall of Fame.
Momenteel verblijft Jeff in Las Vegas (Nevada) waar hij ‘s werelds grootste Kenpo organisatie leidt en waar het World Training Center gevestigd is. Ondertussen zijn er diverse scholen die het Jeff Spreakman's Kenpo Karate 5.0 aanleren en dit in 20 verschillende landen.
Jeff heeft een project lopen onder de naam the Champions Foundation. Via deze organisatie probeert hij arme jongere kennis te maken met Kenpo Karate. Hiermee probeert hij hen een doel te geven aan hun leven. Deze organisatie is werkzaam in de VS, Bolivia, Mexico, Duitsland en binnenkort in Australië en Chili.

 

5.0 Fighter

Het 5.0 Fighter omvat Fighting, Self-Defense, Forms en Team Demonstration. Deze wedstrijden worden overal in de wereld gehouden met als hoogtepunt de World Martial Arts Event in Las Vegas (USA). Klik hier... voor meer informatie over 5.0 Fighter.

Buitenlandse locaties

Jeff Speakman heeft scholen in diverse landen. Hieronder vindt u een overzicht van een aantal buitenlandse scholen.

Jeff Speakman: www.jeffspeakman.com
Jeff Speakman's representative UK: www.jeffspeakman.co.uk
Jeff Speakman's representative AKKS UK: www.mcvicarkenpoacademy.co.uk
Jeff Speakman's representative French and Europe: www.jeffspeakman.fr
Jeff Speakman's representative Germany: www.jeff-speakman.de
Jeff Speakman Pasadena: www.jeffspeakmanpasadena.com
Jeff Speakman Santa-Fe: www.jeffspeakmansantafe.com
 

Home | Over ons | Kenpo 5.0 | Cursussen | Nieuws | Training | Activiteiten | Media | Contact | Sponsors